Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψύχραιμες οι ασιατικές αγορές μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια. Πάνω από τις 20.000 μονάδες και πάλι ο Nikkei.

Μικτά πρόσημα αλλά χωρίς σημαντικές μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι έχασε το στοίχημα των Βρετανικών εκλογών, καθώς το κόμμα της δεν εξασφάλισε τις απαιτούμενες έδρες για αυτοδυναμία.

Όπως σχολίαζαν αναλυτές στο Reuters, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη βρετανική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit –άρα και αρνητικό για τη στερλίνα και το βρετανικό χρηματιστήριο, «όμως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει μόλις το 2,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ και έτσι είναι δύσκολο να δούμε σημαντικές επιπτώσεις για τις παγκόσμιες επενδυτικές αγορές».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,48% στις 20.004 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης ASX στις 5.719 μονάδες, κέρδη 0,7% για τον δείκτη Kospi στις 2.380 μονάδες, 0,11% για τον δείκτης Shanghai Composite στις 3.153 μονάδες και 0,27% για τον CSI στις 3.570 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,35% στις 25.971 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v