Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Sell off» στις ασιατικές αγορές λόγω Β. Κορέας

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας "τρομάζει" τους επενδυτές, οι οποίοι "ξεφορτώνονται" τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Διευρύνονται οι απώλειες στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «ξεφορτώνονται» τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου μετά τα κέρδη που έχουν σημειώσει από την αρχή του έτους και λόγω της κλιμάκωσης της έντασης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

Αργά χθες το βράδι, η Κίνα, μέσω της κρατικής εφημερίδας Global Times, απείλησε πως θα παρέμβει αν υπάρξει πρώτη επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στείλει νέο «τελεσίγραφο» στον Κιμ Γιονγκ Ουν, να μην επιτεθεί στο Γκουάμ ή σε συμμαχικές χώρες, προειδοποιώντας ακόμα και για προληπτικό χτύπημα.

Όπως σχολίαζε στο Reuters ο αναλυτής της AMP Capital, Shane Oliver, «αυτό που έχει αλλάξει αυτή τη φορά είναι πως οι τρομακτικές απειλές και ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έχουν ενταθεί σε σημείο που δεν μπορούν να τα αγνοήσουν οι αγορές». «Βέβαια, όλα αυτά ήρθαν σε μια περίοδο που οι αγορές μετοχών έπρεπε να διορθώσουν, άρα η Βόρεια Κορέα έδωσε τον τέλειο καταλύτη».

Από την πλευρά του, ο αναλυτής της ING, Robert Carnell, στο πρωινό ενημερωτικό του σημείωμα προς πελάτες, ανέφερε πως «αυτή η κατάσταση εξελίσσεται στην Κουβανική πυραυλική κρίση αυτής της γενιάς»

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 1,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται οριακά χαμηλότερα, στις 19.729 μονάδες.

Πτώση 1,9% για τον δείκτη Hang Seng στις 26.923 μονάδες, 1,37% για τον ASX στις 5.731 μονάδες, 1,76% για τον Kospi στις 2.317 μονάδες, 1,42% για τον Shanghai Composite στις 3.215 μονάδες και 1,3% για τον CSI στις 3.667 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v