Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στις αγορές από την διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στη Β. Κορέα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις της Fed. Άνοδος για όγδοο συνεχόμενο μήνα για τις ιαπωνικές εξαγωγές.

Η μικρή αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Κορεατική χερσόνησο δίνει «ανάσα» στους επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές όμως να παραμένουν επιφυλακτικοί για τις κινήσεις της Fed, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της οποίας φαίνονται διχασμένοι ως προς το θέμα της αύξησης των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε πως η Πιονγκγιάνγκ θα περνούσε την «κόκκινη γραμμή» αν τοποθετούσε πυρηνική κεφαλή σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ωστόσο τόνισε πως οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν ότι θα ζητούσαν την έγκριση της Σεούλ προτού προβούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια. Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξείρε χθες τον πρόεδρο της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν για την «σοφή» απόφαση να μην βάλλει κατά του Γκουάμ.

Πιέσεις δέχεται η Ιαπωνία, λόγω της ενίσχυσης του γεν, που επισκίασε τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις εξαγωγές της χώρας οι οποίες αυξήθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά περίπου 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί 0,1% στις 19.711 μονάδες.

Οριακές απώλειες για τον δείκτη Hang Seng στις 27.389 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,21% ο δείκτης ASX στις 5.818 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,5% στις 2.359 μονάδες, κατά 0,36% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.258 μονάδες και κατά 0,33% ο CSI στις 3.713 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v