Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασιατικές αγορές: Στο επίκεντρο το Συνέδριο του Κ.Κ. Κίνας

Επιφυλακτικές κινήσεις στα τρέχοντα υψηλά στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναζητούν στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ενδείξεις για τη μελλοντική οικονομική πολιτική της χώρας.

Συσσώρευση στα τρέχοντα υψηλά για τις ασιατικές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη σήμερα στην έναρξη του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και τις όποιες πληροφορίες μπορεί να δοθούν από εκεί για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει το Κόμμα.

Στο συνέδριο εκτιμάται πως θα εδραιωθεί η εξουσία του προέδρου Σι Ζινμπίνγκ, ο οποίος στην ομιλία, με την οποία άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, ανέφερε πως θα επιτραπεί στην αγορά να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην κατανομή πόρων.

Οι επενδυτές ψάχνουν για στοιχεία για πιθανές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις την επόμενη πενταετία στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, χθες, οι ΗΠΑ επέκριναν και πάλι τον ρόλο της οικονομικής πολιτικής της Κινεζικής κυβέρνησης, χωρίς όμως να λένε ξεκάθαρα πως η χώρα χειραγωγεί το νόμισμά της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% υψηλότερα ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.331 μονάδες.

Οριακές απώλειες για Hang Seng και ASX στις 28.680 και 5.954 μονάδες αντίστοιχα, κατά 0,1% υποχωρεί ο δείκτης Kopsi στις 2.482 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite κινείται 0,26% υψηλότερα στις 3.380 μονάδες και 0,46% υψηλότερα ο CSI στις 3.931 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v