Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή της Fed

Τις σημερινές αποφάσεις της Fed αναμένουν οι επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η εκλογική αναμέτρηση για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα. Πιέσεις στο Τόκιο λόγω της ενίσχυσης του γεν.

Σε θετικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη κυρίως στη συνεδρίαση της Fed, που αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αύξηση επιτοκίων, αν και προς στιγμήν τους απασχόλησε και η νίκη του Δημοκρατικού Ντάγκ Τζόουνς στην ειδική εκλογική διαδικασία για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα.

Η νίκη Τζόουνς μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς περιορίζει την ήδη μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, κάτι που ίσως θα δυσκολέψει την προώθηση της πολιτικής ατζέντας του Αμερικανού προέδρου.

Πιέσεις στην Ιαπωνία, λόγω της ενίσχυσης του γεν, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας, που αυξήθηκαν κατά 5% τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,1%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο απώλεσε 0,47% στις 22.758 μονάδες.

Κέρδη 1,41% για τον δείκτη Hang Seng στις 29.199 μονάδες, 0,79% για τον Kospi στις 2.480 μονάδες, 0,57% για τον Shanghai Composite στις 3.299 μονάδες, 0,75% για τον CSI στις 4.046 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,16% διαμορφώνεται ο δείκτης ASX στις 6.103 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v