Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τράπεζες και λιανεμπόριο. Ανοδικά ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας τον Νοέμβριο.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και να στρέφονται σε αυτές του τραπεζικού κλάδου και του κλάδου λιανεμπορίου, λόγω της αισιοδοξίας που δημιούργησε η ψήφιση το Σάββατο στη Γερουσία του νομοσχεδίου των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ στην Κίνα, τα στοιχεία του Caixin/Markit έδειξαν πως η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών κινήθηκε ανοδικά, με τον δείκτη PMI υπηρεσιών να διαμορφώνεται στο 51,9 τον Νοέμβριο από 51,2 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,37% στις 22.622 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,59% ο δείκτης Hang Seng στις 28.966 μονάδες, κατά 0,22% ο ASX στις 6.057 μονάδες και κατά 0,23% ο Shanghai Composite στις 3.301 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης CSI ενισχύεται κατά 0,48% στις 4.038 μονάδες και κατά 0,34% ο Kospi στις 2.510 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v