Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την τελική νομοθεσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για βίαιες αντιδράσεις στη Μ. Ανατολή μετά την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ανέκαμψε ο τεχνολογικός κλάδος μετά το sell-off.

Κοντά στο χαμηλό διμήνου παραμένουν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και του χαλκού και η αβεβαιότητα που προκαλεί η αμερικανική πολιτική έκαναν τους επενδυτές να επιλέξουν να παραμείνουν στο περιθώριο, παρά την ανάκαμψη του κλάδου της τεχνολογίας μετά το sell-off.

Οι επενδυτές αναμένουν την τελική νομοθεσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για βίαιες αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραψε κέρδη 1,45% στις 22.498 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα ο Hang Seng στις 28.235 μονάδες, κατά 0,51% υψηλότερα ο ASX στις 6.060 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,5% στις 2.461 μονάδες, κατά 1,04% ο δείκτη Shanghai Composite τις 3.259 μονάδες και κατά 1,36% ο δείκτης CSI στις 3.961 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v