Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Αμβλύνονται οι ανησυχίες για επικείμενο εμπορικό πόλεμο, καθώς ο Τραμπ δέχεται πιέσεις να μην προχωρήσει στη επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα. Περιορισμένες οι επιπτώσεις στην αγορά του αποτελέσματος των ιταλικών εκλογών.

Οι ασιατικές μετοχές ανέκτησαν σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις από τους πολιτικούς συμμάχους του να κάνει πίσω στο θέμα της επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, κάτι που αμβλύνει τις ανησυχίες των επενδυτών για έναν επικείμενο εμπορικό πόλεμο.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε και ο περιορισμός της αποστροφής στο ρίσκο στην Ευρώπη, όπου το ευρώ βρήκε στήριξη στον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, καθώς και στις περιορισμένες επιπτώσεις που είχε στην αγορά το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραψε άνοδο 1,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,79% στις 21.417 μονάδες.

Κέρδη 1,85% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.439 μονάδες, 1,53% για τον Kospi στις 2.411 μονάδες, 1,09% για τον ASX στις 6.061 μονάδες, 0,87% για τον Shanghai Composite στις 3.285 μονάδες και 1,02% για τον CSI στις 4.059 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v