Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Wall

Την υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας στις ΗΠΑ ακολούθησε η Ασία. «Σιωπηλή» αντίδραση στην ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές. Απώλειες για το WTI, σταθερό το brent. Ενισχύεται το δολάριο.

Χαμηλότερα κινούνται οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, μετά τις απώλειες της Παρασκευής, στις μετοχές τεχνολογίας στη Wall Street.

Οι αγορές φαίνεται ότι είχαν «σιωπηλή» αντίδραση στην ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,4%, ενώ ο Topix ήταν αμετάβλητος. Μεταξύ των τομέων, οι ασφαλιστικές, οι τράπεζες και οι ναυτιλιακές ήταν σε θετικό έδαφος, ενώ η τεχνολογία είχε μικτή εικόνα.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με απώλειες 0,4%, ο Kospi στην Κορέα και ο Shanghai Composite επίσης κατά 0,2%. Ο ASX στην Αυστραλία με κέρδη 0,4%.

«Ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν στην επιφάνεια, οι αυξανόμενες τιμές στο αργό και οι υψηλότερες αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα φέρνουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα», σημείωσε ο Stephen Innes της OANDA.

To αμερικανικό αργό με απώλειες 7 σεντς , στα 68,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent σταθερό, στα 74,06 δολάρια.

Το δολάριο ενισχύεται , φτάνοντας στα 107,78 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v