Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για ζητήματα εμπορίου παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Σε υψηλό επταετίας η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου.

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση σε ότι αφορά την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ενώ το δολάριο κινείται κοντά σε υψηλό πέντε μηνών μετά την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού ομολόγου σε υψηλό επταετίας.

Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ και των κινέζων ομολόγων τους ξεκίνησε χθες Πέμπτη και επικεντρώνεται στη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας έναντι των ΗΠΑ και στην βελτίωση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,34% στις 22.914 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,34% ο δείκτης Kospi στις 2.457 μονάδες, κατά 0,25% ο Hang Seng στις 31.020 μονάδες, κατά 0,17% ο Shanghai Composite στις 3.159 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,11% στις 6.190 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v