Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά την άνοδο του δολαρίου

Οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού και της επιτάχυνσης των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και των τιμών του πετρελαίου, αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργεί η διαφαινόμενη "συμφιλίωση" ΗΠΑ-Κίνας. Κλειστές λόγω αργίες οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας.

Αρνητικά πρόσημα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου περιορίζει τη ζήτηση για τίτλους των αναδυόμενων αγορών, την ώρα που η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών προκαλεί ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού και ταχύτερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι ανησυχίες αυτές περιορίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργεί η διαφαινόμενη «συμφιλίωση» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για τους δασμούς στις εισαγωγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διαμορφώνεται 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται οριακά χαμηλότερα στις 22.984 μονάδες.

Απώλειες 0,74% για τον δείκτη ASX στις 6.144 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,52% ο Shanghai Composite στις 3.197 μονάδες και κατά 0,84% ο CSI στις 3.888 μονάδες.

Κλειστά παραμένουν σήμερα, λόγω αργίας, τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Ν. Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v