Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου λόγω της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών. Σήμερα η κατάθεση του επικεφαλής της Fed ενώπιον της Γερουσίας. Ευρώπη και Ιαπωνία υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Κίνα για το ΑΕΠ της επιβαρύνει τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, ενώ αναμενόμενη υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας δίνει ώθηση στο Τόκιο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τη σημερινή κατάθεση του επικεφαλής της Fed ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας, όπου είναι πιθανό να επαναλάβει τη στάση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ η αγορά θα επικεντρωθεί στις απόψεις του για τις πρόσφατες εμπορικές εντάσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,3% χαμηλότερα ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei κινείται 0,6% υψηλότερα στις 22.734 μονάδες.

Πτώση 1,08% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.783 μονάδες, 1,15% για τον CSI στις 3.432 μονάδες, 1,1% για τον Hang Seng στις 28.222 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,64% στις 6.286 μονάδες και κατά 0,13% ο Kospi στις 2.299 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v