Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα, η δημοσιονομική πολιτική της Κίνας αλλά και η σημερινή συνάντηση Τραμπ-Γιούνκερ, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ και τις ελπίδες πως οι δαπάνες της κινεζικής κυβέρνησης θα ενισχύσουν την οικονομία, να στηρίζουν τις αγορές, ωστόσο παραμένει η ανησυχία για τις εμπορικές εντάσεις, εν όψει και της συνάντησης του Τραμπ με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η Κίνα έχει γνωστοποιήσει πως θα υιοθετήσει μια πιο δραστική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις των εξωτερικών αβεβαιοτήτων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με τα εμπορικά ζητήματα να εκτιμάται πως θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες τους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,2% και κατά 0,4% ο δείκτης Nikkei στις 22.598 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,12% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.901 μονάδες, κατά 0,2% ο CSI στις 3.574 μονάδες, κατά 0,24% ο ASX στις 6.339 μονάδες και κατά 0,4% ο Kospi στις 2.271 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,66% υψηλότερα στις 28.852 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v