Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Συγκρατημένη η πτώση στις αγορές μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ενώ οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στον χρυσό που κινείται περίπου 0,5% υψηλότερα. Περιορισμένη η αντίδραση στην αγορά πετρελαίου.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια –πλην Κίνας-, με τους traders να σταθμίζουν τον αντίκτυπο των μαζικών επιθέσεων του Ιράν με drones και πυραύλους στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, ενώ εστιάζουν επίσης στα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Ιαπωνία αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1,04% στις 39.114 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 1,03% ο Kospi στις 2.654 μονάδες, κατά 0,79% ο Hang Seng στις 16.589 μονάδες και κατά 0,51% ο ASX στις 7.749 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,21% στις 3.055 μονάδες.

Η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή οδήγησε τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 0,51% στα 2.356,39 δολάρια ανά ουγγιά και το δολάριο επίσης να κινείται σε γενικές γραμμές υψηλότερα, επεκτείνοντας την άνοδό του κατά 1,6% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, αντιδρούν ελάχιστα στις εξελίξεις, καθώς οι traders είχαν σε μεγάλο βαθμό τιμολογήσει μια επίθεση αντιποίνων από το Ιράν που πιθανότατα θα διατάρασσε περαιτέρω τις αλυσίδες εφοδιασμού. Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,36% στα 85,38 δολάρια του βαρέλι και του Brent κατά 0,21% στα 90,26 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v