Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το νέο χαμηλό 34 ετών για το γεν φέρνει πιο κοντά μια παρέμβαση από το Τόκιο. Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές λόγω Meta, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη της Meta Platforms να πλήττουν τις τεχνολογικές μετοχές, ενώ η πτώση του γεν πάνω από τα 155 ανά δολάριο για πρώτη φορά από το 1990 φέρνει πιο κοντά μια παρέμβαση από το Τόκιο.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε σήμερα τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της, με τους επενδυτές να προσέχουν για την ανάληψη δράσης κατά της αδυναμίας του γεν.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης την αύξηση του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 3,4% σε ετήσια βάση, καθώς πρόκειται για την υψηλότερη τριμηνιαία αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Πέρα από τα εταιρικά κέρδη, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ του πρώτου τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα και στις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Μάρτιο που ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε πτώση 1,98% στις 37.698 μονάδες.

Απώλειες 1,3% για τον Kospi στις 2.640 μονάδες, οριακά στο «κόκκινο» ο ASX στις 7.683 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,13% στις 3.048 μονάδες και κατά 0,23% ο Hang Seng στις 17.241 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v