Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναμένοντας την "απάντηση" του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση. Στο 5,3% ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας το α' τρίμηνο, υψηλότερος του αναμενόμενου.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς ο πλανήτης αναμένει την απάντηση που θα δώσει το Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε στο έδαφός του από το Ιράν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για το ΑΕΠ της, το οποίο «έτρεξε» με ρυθμό 5,3% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ταχύτερα από το 4,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Εξάλλου, οι ισχυρότερες του αναμενόμενου λιανικές πωλήσεις που εμφάνισαν οι ΗΠΑ τον Μάρτιο ενίσχυσαν περαιτέρω τις προσδοκίες ότι η Fed δεν είναι πιθανό να βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια φέτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί σε χαμηλό διμήνου, καταγράφοντας απώλειες 1,76% στις 519,93 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει πτώση 2,17% στις 38.382 μονάδες.

Πτώση 1,42% για τον Shanghai Composite στις 3.013 μονάδες, 1,93% για τον Hang Seng στις 16.279 μονάδες, 2,33% για τον Kospi στις 2.607 μονάδες και 2,07% για τον ASX στις 7.592 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v