Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ευρώπης

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό. Απομακρύνεται ο κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Επιβεβαιώνεται το σενάριο ανάκαμψης στην Κίνα με το μπαράζ οικονομικών μεγεθών. Μίνι ράλι για την Glencore Xstrata. Ανοδικά τα futures της Wall.

Με τον κίνδυνο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία να απομακρύνεται και το μπαράζ των οικονομικών στοιχείων για την Κίνα να επιβεβαιώνει τα σενάρια ανάκαμψης, οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κινούνται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,8% στις 8425 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,41% στις 4097 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,82% στις 6.585 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,86% στις 8792 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,32% στις 5994 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,49% στις 17.330 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τα κινεζικά στοιχεία για βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες επιβεβαιώνοντας ότι, μετά από μία μακρά περίοδο επιβράδυνσης, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ξαναβρίσκει το ρυθμό της.

Επίσης, με την υπαναχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει τη ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων της Συρίας, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Το πρακτορείο Interfax μεταδίδει πως η Δαμασκός αποδέχθηκε το ρωσικό σχέδιο, ενώ η Γαλλία δήλωσε πως θα καταθέσει νέο προσχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την πρόταση της Μόσχας.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Glencore Xstrata με ράλι 4,7% καθώς ο κολοσσός στον χώρο των εμπορευμάτων προχώρησε σε αναβάθμιση του στόχου για τα προσδοκώμενα χρηματοοικονομικά κέρδη από τη συγχώνευση με την Xstrata. Στον αντίποδα, η μετοχή της Banco de Sabadell υποχωρεί κατά 1,5% η ποία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,4 δισ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v