Κρατούν τα υψηλά 3μήνου οι ευρωαγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ανακούφιση ως προς τις εξελίξεις στη Συρία. Το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη 2,5% για τη Unicredit και αναβάθμιση από JPMorgan Cazenova. Παγωμένα τα futures της Wal.

Σε υψηλά τριών μηνών παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την χθεσινή ισχυρή άνοδο που πυροδοτήθηκε κυρίως από τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με τη Συρία. Οι περισσότεροι δείκτες κινούνται κατά τη σημερινή συνεδρίαση επιφυλακτικά, με διστακτικές κινήσεις ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τραπεζικός κλάδος.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,52% στις 84902 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,06% στις 4113 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 6.576 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,82% στις 8873 μονάδες, ο πορτογαλικός PSΙ κατά 0,03% στις 6033 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,94% στις 17.495 μονάδες. 

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Η προσοχή στρέφεται στη μετοχή της Apple η οποία παρουσίασε το νέο μοντέλο iPhone και δέχεται έντονες πιέσεις προσυνεδριακά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η Verizon Communications η οποία σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει τη έκδοση ομολόγων - μαμούθ ύψους 40 δισ. δολ.

Από το μέτωπο της οικονομίας, οι σημερινές ειδήσεις ήταν θετικές. Απροσδόκητη χαρακτηρίστηκε η μείωση της ανεργίας στη Βρετανία, στο 7,7%, ενώ παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κίνας διαβεβαίωσε άπαντες πως η δεύτερη οικονομία του πλανήτη δεν αντιμετωπίζει άμεσους κινδύνους και πως προχωρά στις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ειδικότερα ως προς τη διαμόρφωση του γουάν και των επιτοκίων.

Η Συρία δήλωσε ότι αποδέχεται τη ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο του χημικού της οπλοστασίου, ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει χημικά όπλα και πως θα αποκαλύψει που φυλάσσονται τα αποθέματά της. Η εξέλιξη αυτή εκμηδένισε τις ανησυχίες για άμεση επέμβαση που θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στην αγορά πετρελαίου και τη διεθνή οικονομία.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα στο χθεσινό του διάγγελμα δήλωσε πως ζήτησε από το Κογκρέσο να αναβάλει την ψηφοφορία που θα του έδινε το πράσινο φως για επέμβαση, ενώ ζήτησε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Unicredit με κέρδη 2,5% καθώς οι αναλυτές της JPMorgan Cazenove προχώρησαν σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε overweight από neutral. Αναβάθμιση υπήρξε και για τη σύσταση της Intesa Saopolo σε neutral από underweight με αποτέλεσμα η μετοχή της τράπεζας να ενισχύεται κατά 1,5%. 

Ράλι 4,6% καταγράφει και η μετοχή της ARM μετά την παρουσίαση του νέου iPhone της Apple που χρησιμοποιεί τεχνολογία της βρετανικής εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v