Σε νέα υψηλά 2,5 ετών οι ευρωπαϊκές αγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό. Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ ακόμη και σήμερα. Κέρδη για το μεταλλευτικό κλάδο. Το τέλος της κρίσης στην ευρωζώνη διακηρύττει το ZEW. Ανοδικά τα futures της Wall

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας, ίσως μάλιστα και σήμερα.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,83% στις 8795 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,71% στις 4253 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,64% στις 6.549 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,54% στις 9747 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,99% στις 6307 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,09% στις 18.901 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Euro STOXX 50 ενισχύεται κατά 0,4% και πλέον βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2011. 

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Χάρι Ρέιντ, και ο Ρεπουμπλικάνος εταίρος του Μιτς ΜακΚόνελ, προέβησαν μετά τις διαπραγματεύσεις τους σε αισιόδοξες δηλώσεις. "Έχουμε κάνει εξαιρετικά μεγάλη πρόοδο" ανέφερε μετά τη συνεδρίαση της Γερουσίας. "Ελπίζουμε πως με καλή τύχη... πως ίσως αύριο να είναι μια λαμπρή ημέρα", συμπλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται σήμερα Τρίτη να υπάρξει ανακοίνωση συμφωνίας στη Γερουσία.

"Είχαμε μια καλή ημέρα σήμερα, είχαμε μια καλή ημέρα χθες", δήλωσε από την πλευρά του ο ΜακΚόνελ, ενώ ήδη στα ειδησεογραφικά πρακτορεία υπάρχουν λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Όπως είπαμε προσφάτως, οι ελπίδες για συμφωνία στην Ουάσιγκτον στηρίζουν τις μετοχές. Το κυβερνητικό λουκέτο παράλληλα, έχει δημιουργήσει κενό στη ροή οικονομικών μεγεθών» εξηγεί ο Mike O’ Rourke της Jones Trading.

Από το μέτωπο της οικονομίας, η είδηση της ημέρας προέκυψε από το γερμανικό ινστιτούτο ZEW, το οποίο δήλωσε πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010. Οι οικονομικοί αναλυτές του ινστιτούτου εκτιμούν επίσης, πως η κρίση στην ευρωζώνη, αυτή την στιγμή φαίνεται πως έχει τελειώσει.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο μεταλλευτικός κλάδος. Έντονες πιέσεις ωστόσο δέχεται η μετοχή της Burberry η οποία υποχωρεί κατά 4,9% καθώς έγινε γνωστό ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Angela Ahrendts αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της για το τμήμα λιανικές και τα online καταστήματα της Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v