Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι εξελίξεις από το "μέτωπο" της Ουκρανίας φαίνεται να καθησυχάζουν τους επενδυτές για τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην περιοχή.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τους γεωπολιτικούς κινδύνους από την Ουκρανία και το Ιράκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σήκωσαν τη σημαία τους σε αστυνομικό σταθμό στην πόλη του Λουχάνσκ –η οποία βρίσκονταν για πολλούς μήνες υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Στο μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «κάποια πρόοδο» στο θέμα της επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους ομολόγους του από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ουκρανία.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,14% στις 333,48 μονάδες, ενώ κέρδη 0,68% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.734 μονάδες, 1,54% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.232 μονάδες και 1,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.232 μονάδες.

Άνοδος 1,07% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.331 μονάδες, 1,3% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.595 μονάδες και 1,41% για τον ιταλικό FTSE MIB στις 19.755 μονάδες.

Η μετοχή της United Internet ενισχύεται κατά 3,3% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού 10,7% της Rocket Internet, ενώ υψηλότερα κατά 1,1% κινείται η μετοχή της Rio Titno. Αντιθέτως, κατά 2,6% υποχωρεί η μετοχή της Neste Oil Oyj, η οποία γνωστοποίησε πως η παραγωγή σε ένα από τα διυλιστήριά της θα είναι χαμηλότερη.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v