Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Περιορισμένες κινήσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Άλμα 4,7% για την Royal Bank of Scotland που εξέπληξε μειώνοντας τις προβλέψεις για κόκκινα δάνεια.

Διστακτικές κινήσεις ανάκαμψης από τα χαμηλά 5 εβδομάδων καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ενώ ξεχωρίζει η μετοχή της Royal Bank of Scotland που αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα επισφαλή δάνεια.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 9422 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,42% στις 4376 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 6.639 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,46% στις 10.735 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 5725 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,32% στις 20.592 μονάδες. 

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland καταγράφει άλμα 4,7% καθώς ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός δήλωσε ότι θα αποδεσμεύσει προβλέψεις 800 εκατ. στερλινών που είχαν κρατηθεί για επισφαλή δάνεια καθώς καταγράφεται σαφής βελτίωση της οικονομίας, κυρίως στην Ιρλανδία.

Οι επενδυτές πάντως, περιμένουν τα στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης και κυρίως για τον πληθωρισμό, που ενδεχομένως να επηρεάσει τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v