Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Στο στόχαστρο ο μεταλλευτικός κλάδος με τη βουτιά στις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος. Κάθετη πτώση 19% για τη μετοχή της Areva. Η προσοχή στρέφεται τώρα στη Fed.

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς υποχωρούν σημαντικά οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, ενώ βουτιά καταγράφει η μετοχή της Areva η οποία δήλωσε ότι εγκαταλείπει τους οικονομικούς της στόχους.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,44% στις 9497 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,42% στις 4280 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,27% στις 6.692 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,04% στις 10.439 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,24% στις 5214 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,85% στις 19.517 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ, με οριακές κινήσεις στα futures των βασικών χρηματιστηριακών της δεικτών.

Η μετοχή της Areva βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με απώλειες 19% καθώς δήλωσε  ότι εγκαταλείπει τους στόχους κερδοφορίας για το 2015 και το 2016, ενώ επέρριψε τις ευθύνες στην αναβολή που καταγράφεται για την επανεκκίνηση των πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας, αλλά και στις υποτονική εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος της πυρηνικής ενέργειας.

Η μετοχή της Rio Tinto υποχωρεί κατά 2,4% και της BHP Biliton κατά 1,9%, αντικατοπτρίζοντας τις πιέσεις που δέχεται ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς υποχωρούν οι τιμές των βασικών μετάλλων. Τα κινεζικά futures σιδηρομεταλλεύματος υποχωρούν κατά 5% σε νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ οι τιμές spot βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο πενταετίας.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθώς σήμερα ανακοινώνονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που ενδεχομένως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων.

Η τιμή του πετρελαίου Brent ανακάμπτει κατά 0,1% στα 78,57 δολ. ανά βαρέλι καθώς πλησιάζει η σύνοδος του ΟΠΕΚ και κυκλοφορούν σενάρια για επικείμενη μείωση της παραγωγής από το καρτέλ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v