Τάσεις ανόδου στις αγορές της Ευρώπης

Επιφυλακτική άνοδος για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ράλι 13% στη μετοχή της Volvo με την αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου ακολουθώντας κατά πόδας την Ασία, όπου νωρίτερα το Τόκιο έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο 15 ετών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,41% στις 11.988 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,27% στις 5206 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στις 11.425 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,82% στις 6025 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 048% στις 23.351 μονάδες.

Για τους επενδυτές της Γηραιάς Ηπείρου, κινητήριος δύναμη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στο μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η σεζόν για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα κλείσει με τη μεγαλύτερη μέση αύξηση κερδών των τελευταίων 4 ετών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές των εταιρειών ARM Holdings, Actelion και SAP που εξέπληξαν θετικά με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Volvo με ράλι 13% καθώς ανακοίνωσε αλλαγή διοίκησης και νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v