Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Αλλαγή σκηνικού καταγράφεται στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Νευρικότητα για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Διορθωτικές κινήσεις μετά τις αρνητικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα.

Κάποιες αρνητικές εκπλήξεις από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν αρκετές για να γυρίσουν το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ παράλληλα οι αναλυτές αναφέρουν ότι υπάρχει νευρικότητα αναφορικά με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές. Έτσι, τα αρχικά κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών εκμηδενίστηκαν και οι περισσότεροι έχουν γυρίσει στο κόκκινο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,81% στις 11.842 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,68% στις 5157 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,76% στις 7.009 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,73% στις 11.338 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,37% στις 5.991 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,08% στις 23.220 μονάδες. 

Πτωτικές τάσεις και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του EwG και πρόσωπο κλειδί στις διαπραγματεύσεις, Thomas Wieser, αποσαφήνισε πως η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup αυτής της εβδομάδας και κάλεσε την Αθήνα να το πράξει εντός Μαΐου. Το κόστος δανεισμού της χώρας βρίσκεται και πάλισ τα ύψη, με την απόδοση του 3ετούς τίτλου να αγγίζει το 30%. Παράλληλα, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στέλνει μήνυμα προς την Αθήνα ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίζεται ενόσω είναι φερέγγυες. 

Στο στόχαστρο των επενδυτών μπαίνει η μετοχή της Richmont, η  οποία προειδοποίησε για μείωση των καθαρών της κερδών κατά 36%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v