Διστακτική άνοδος στις αγορές της Ευρώπης

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα κύρια χρηματιστήρια, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και το πρόστιμο της ενδέχεται να επιβάλλει η Κίνα στη Deutsche Bank.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά τη νέα ευρεία άνοδο στην Ασία και ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,2%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,1% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2%.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Ericsson η οποία καταγράφει βουτιά 10% καθώς τα κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε απογοήτευσαν την αγορά.

Στον αντίποδα, άνοδο μεγαλύτερη του 2% καταγράφει η CaixaBank, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Πιέσεις και στην Novartis, με την εταιρία να εμφανίζεται επιφυλακτική για τα αποτελέσματα του 2015.

Kινητικότητα στη μετοχή της Deutsche Bank με αφορμή και την είδηση ότι η γερμανική τράπεζα είναι στο επίκεντρο των αρχών της Κίνας για χειραγώγηση επιτοκίων. Στην κολοσσό ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο άνω των 2 δισ. δολαρίων.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών ο δείκτης μεταποίησης PMI Απριλίου υποχώρησε 51,9 τον Απρίλιο, ήτοι σε χαμηλά δυο μηνών. Εν τω μεταξύ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου GfK ενισχύθηκε στο 10,1 το Μάιο από 10 τον προηγούμενο μήνα στη Γερμανία.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2001. Παρόλα αυτά ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες των αναλυτών, που προέβλεπαν ότι θα άγγιζε το 10,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v