Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, παρά τις ανησυχίες για τις εξελίξεις από το ελληνικό μέτωπο. Ανάκαμψη στην Wall Street προμηνύουν τα futures

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο συνεχίζεται η συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, παρά τις ανησυχίες για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,59% στις 406 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,59% στις 6.993 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,1% στις 11.637 μονάδες και κατά 0,51% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.109 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,76% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.325 μονάδες, κατά 0,06% ο πορτογαλικός PSI στις 5.875 μονάδες και κατά 0,99% ο ιταλικός FTMIB στις 23.554 μονάδες.

Κέρδη  2% καταγράφει η μετοχή της Aer Lingus μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας για πώληση του ποσοστού 25% που κατέχει στη αεροπορική, στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Imperial Tobacco και Shire, μετά την αναβάθμισή τους από την Deutsche Bank, ενώ υψηλότερα κατά 1,1% κινείται η μετοχή της LVMH, μετά τα δημοσιεύματα που την φέρουν να βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της εφημερίδας Le Parisien.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις από το ελληνικό μέτωπο, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί και η σημερινή είδηση περί εφόδου της ελβετικής αστυνομίας και σύλληψης πολλών κορυφαίων στελεχών της FIFA, με την κατηγορία της διαφθοράς. Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία, η Βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να ανοίξει της εργασίες του κοινοβουλίου σήμερα ανακοινώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για δημοψήφισμα για το θέμα της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινά και η σύνοδος των G7 στη Δρέσδη, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη, την φοροδιαφυγή, αλλά και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό ξεκίνημα της Wall Street παραπέμπουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v