Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Τα θετικά μηνύματα από την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων δίνουν ώθηση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικά τα futures της Wall Street. Στα 1,1029 δολάρια υποχωρεί το ευρώ.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, βρίσκοντας στήριξη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, τις ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Κίνα, παρά την προσπάθεια που κάνει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να σταθεροποιήσει τα ασιατικά χρηματιστήρια, δείχνουν να περνούν σε "δεύτερη μοίρα", με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μεταξύ άλλων, η Zurich Insurance δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση της RSA Insurance, η Statoil ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το β' τρίμηνο, ενώ ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας και των πωλήσεών της ανακοίνωσε για το α' εξάμηνο η Michelin.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις κινήσεις της Fed σε ότι αφορά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο 1,32% διευρύνονται τα κέρδη του Stoxx 600, στις 391 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,78% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.556 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει κέρδη 1,19% στις 4.986 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης 1,43% στις 11.214 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 1% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.257 μονάδες, κατά 1,74% ο ιταλικός FTMIB στις 23.205 μονάδες, ενώ κατά 0,18% ενισχύεται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.687 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικό ξεκίνημα προοιωνίζονται τα futures της Wall Street.

Στα 1,1029 δολάρια υποχωρεί το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v