Η Fed ανησυχεί τις ευρωαγορές

Η Fed δεν έδωσε τελικά ενδείξεις ως προς το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό ως προς την προοπτική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Η Κίνα και το πετρέλαιο επιβαρύνουν το κλίμα. Ελεύθερη πτώση στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών. Πτωτικά τα futures της Wall

Διευρύνονται οι απώλειες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς παραμένει η ασάφεια ως προς τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι αναταράξεις στις αγορές λόγω της Κίνας και της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. 

Νωρίτερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα προσθέσει το γουάν στο καλάθι των SDR της για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, κάτι που οδήγησε σε νέο ξεπούλημα στα χρηματιστήρια της Κίνας.

"Οι σημερινές προσδοκίες για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στην Ευρώπη, δεδομένων των προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης, πιθανότατα είναι πολύ υψηλές και ίσως χρειαστούν επιπλέον ενέργειες από την ΕΚΤ", είχε σχολιάσει σε σημείωμα προς τους πελάτες τους ο διευθυντής της Deutsche Bank, Nick Lawson.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,39% στις 376 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,51% στις 6.371 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 1,15% στις 4.828 μονάδες και κατά 1,19% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.555 μονάδες. 

Πτώση 1,06% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.667 μονάδες, 0,94% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.443 μονάδες και 1,63% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.600 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street "δείχνουν" τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερη πτώση για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, με την τουρκική λίρα να αγγίζει νέο ιστορικό χαμηλό, το νόμισμα του Καζακστάν να χάνει πάνω από το 25% της αξίας του, και το Βιετνάμ να προχωρά σε νέα υποτίμηση. 

Στο 1,1177 δολάρια ενισχύεται το ευρώ, ενώ στα 40,3 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του αμερικανικού αργού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v