Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Στις ευρωπαικές αγορές περνά η σκυτάλη της πτώσης με αφορμή τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα.Απώλειες υψηλότερες του 2% σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μαδρίτη. Καλύτερη συμπεριφορά από τον FTSE 100 στο Λονδίνο.

Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν πλέον οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τα στοιχεία από τη μεταποίηση στην Κίνα αλά και την Ευρώπη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ειδικότερα ο δείκτης μεταποίησης στην Κίνα υποχώρησε τον Αύγουστο σε χαμηλά τριών ετών και συγκεκριμένα στο 49,7, έναντι 50 τον Ιούλιο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι ο δείκτης PMI θα υποχωρούσε στο 49,8.

Παράλληλα ο δείκτης PMI της ευρωζώνης διαμορφώθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών καθώς υποχώρησε στο 52,3 τον Αύγουστο.

Αρνητικά στην ψυχολογία επιδρά η υποχώρηση της Wall Street αλλά και οι δηλώσεις κεντρικού τραπεζίτη της Fed αναφορικά με την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων το Σεπτέμβριο

Στο επίκεντρο βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων τον Αύγουστο. Οι πωλήσεις της PSA ενισχύθηκαν κατά 12% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο όμιλος της Fiat κατέγραψε αύξηση 15% στις πωλήσεις.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 2,34%% στις 6.102 μονάδες, ενώ ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 2,36%, στις 4.545 μονάδες.

Πτώση 2,49% σημειώνει ο DAX 30, που κινείται στις 10.010 μονάδες

Στην Ισπανία ο IBEX υποχωρεί 1,74%, στις 10.080 μονάδες.

Απώλειες υψηλότερες του 2,7% σημειώνει ο Stoxx 600, που διαμορφώνεται στις 353 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v