Ισχυρό rebound στις ευρωαγορές

Στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. Ώθηση στους δείκτες δίνουν οι μετοχές εμπορευμάτων και αυτοκινητοβιομηχανιών. Ωστόσο, οι αγορές βρίσκονται σε τροχιά καταγραφής του χειρότερου τριμήνου των τελευταίων 4 ετών. Ανοδικά τα futures της Wall.

Ισχυρή ανάκαμψη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ωστόσο παραμένουν σε τροχιά καταγραφής της μεγαλύτερης τριμηνιαίας πτώσης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 2,29% στις 347 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 2,2% στις 6.039 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 2,7% στις 4.460 μονάδες και κατά 2,44% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.680 μονάδες.

Κέρδη 1,99% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 9.581 μονάδες, 2,51% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.019 μονάδες και 2,46% για τον ιταλικό FTMIB στις 21.237 μονάδες.

Η ανοδική κίνηση των μετοχών εντάθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 0,1%, καθώ ςεκτιμάται ότι θα αυξήσουν την πίεση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της. 

Στην άνοδο των δεικτών συμβάλλει η ανακοίνωση της Glencore ότι λαμβάνει μέτρα για να μπορέσει να αντέξει τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά εμπορευμάτων, δήλωση η οποία ικανοποίησε τους επενδυτές, στηρίζοντας τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων. Η μετοχή της Glencore ανακάμπτει σήμερα έως και 9,6%.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά το ήμισυ της φορολογίας στις πωλήσεις αυτοκινήτων μικρού κυβισμού, δίνει ώθηση στις μετοχές της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ, θετικό ξεκίνημα στην Wall Street δείχνουν τα futures, με τον S&P 500 να ενισχύεται κα΄τα 1,2%, τον Dow Jones κατά 1,2% και τον Nasdaq κατά 1,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v