Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές λόγω Fed

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το "σήμα" της Fed για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στον Δεκέμβριο. Δεν "βλέπουν"οι επενδυτές ουσιαστική αρνητική επίπτωση στις αγορές από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, βρήσκοντας στήριξη στις ενδείξεις της Fed ότι η αμερικανική οικονομια είναι αρκετά ισχυρή για να δικαιολογείται η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Από τα πρακτικά φάνηκε επίσης πως πολλά μέλη της FOMC εκτίμησαν πως μετά την αύξηση των επιτοκίων, η Fed θα πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά με τον περαιτέρω περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση σήμερα των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για την ασφάλεια και τις γεωπολιτικές εξελίξεις μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι δεν φαίνεται να έχουν ουσιαστική αρνητική επίπτωση στις αγορές.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,97% στις 383 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1.24% στις 6.357 μονάδες, κατά 0,66% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.939 μονάδες και κατά 1,46% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.120 μονάδες.

Κέρδη 1% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.366 μονάδες, 0,37% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.398 μονάδες και 0,59% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.220 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό πεδίο "δείχνουν" τα futures των S&P 500 (0,4%), Dow Jones (0,2%) και Nasdaq (0,4%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v