Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα πιέζουν τις ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία. Μικτά μηνύματα από ΑΕΠ-πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, αναζητώντας βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση.

Η BASF, η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών του κόσμου, ανακοίνωσε πτώση 8% στα λειτουργικά κέρδη τριμήνου, ωστόσο η πτώση ήταν μικρότερη του αναμενόμενου. Η AstraZeneca ανακοίνωσε πτώση 12% στα κέρδη τριμήνου –όσο ανέμεναν οι αναλυτές-, ενώ η RBS ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηναία πτώση του τελευταίου ενάμισι έτους. Οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,1% τον Μάρτιο, δημιουργώντας «σύννεφα» στις προσδοκίες πως οι καταναλωτικές δαπάνες θα δώσουν ώθηση στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,9% στις 345 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.289 μονάδες, κατά 1,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.493 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,96% στις 10.222 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v