Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές

Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Η ανακοίνωση ανάμεικτων στοιχείων για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό της ευρωζώνης δεν βοήθησε. Εβδομαδιαία πτώση 1,9% για τον Stoxx 600.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς μια σειρά απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων παρέσυρε βαθύτερα στο «κόκκινο» τους δείκτες, παρά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.

Το κλίμα δεν βοήθησε η ανακοίνωση ανάμεικτων οικονομικών στοιχείων από την Eurostat. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% το α' τρίμηνο, η ανεργία μειώθηκε κατά 10,2% τον Μάρτιο, όμως οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,2% τον Απρίλιο, έναντι του -0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 2,13% στις 341 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση 1,9%, αλλά μηνιαία άνοδο 1,3% -την καλύτερη επίδοση από τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε 1,27% χαμηλότερα στις 6.241 μονάδες, πτώση 2,73% κατέγραψε ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.038 μονάδες και 2,82% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.428 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v