Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bayer και Fiat πιέζουν τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Bayer και Fiat. Σε χαμηλό 16 μηνών ο PMI της ευρωζώνης. Το απόγευμα τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Σταθεροποιητικό προς λίγο χαμηλότερο άνοιγμα της Wall δείχνουν τα futures.

Σε αρνητικό πεδίο «γύρισαν» οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με το κλίμα να επιβαρύνεται από την πρόταση εξαγοράς ύψους 62 δισ. δολαρίων της Monsanto από την Bayer, αλλά και λόγω των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για παραποίηση στοιχείων εκπομπών ρύπων από την Fiat.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Markit για τον PMI στην ευρωζώνη, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών τον Μάιο, ενώ βελτιωμένη ήταν η εικόνα σε Γερμανία και Γαλλία. Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 336 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.139 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.846 μονάδες, ενώ απώλειες 0,9% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.313 μονάδες. «Βουτιά» 2,3% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 17.408 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικό προς λίγο χαμηλότερο άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που διαμορφώνοναι στο -0,1%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v