Ξανά στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Πτωτικά οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στο βρετανικό δημοψήφισμα. Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Fed, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Τράπεζας της Αγγλίας. Νέο αρνητικό ρεκόρ για την απόδοση του 10ετούς bund. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Εντείνεται η νευρικότητα των επενδυτών καθώς πλησιάζει η ημέρα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ το ενδεχόμενο ενός Brexit προβληματίζει πλέον φανερά και τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Χθες η Janet Yellen παραδέχθηκε πως μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ είναι ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην απόφαση για διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων, σημειώνοντας πως το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα έχει «επιπτώσεις στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες στις παγκόσμιες αγορές».

Νωρίτερα σήμερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε και αυτή να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ ανησυχία για τις επιπτώσεις του Brexit εξέφρασε και ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας.

Αμετάβλητη διατήρησε και η Τράπεζα της Αγγλίας τη νομισματική της πολιτική, ενώ προειδοποίησε εκ νέου για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund καταγράφει σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ, υποχωρώντας έως το -0,034%.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,8% στις 321 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 0,6% στις 5.933 μονάδες, κατά 0,5% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.152 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.544 μονάδες..

Πτώση 2,6% για την μετοχή της Credit Suisse και 1,7% της UBS μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας για τις κεφαλαιακές ανάγκες των δυο τραπεζών.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,3-0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v