Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aρνητικό γύρισμα για τον FTSE 100

Διαγράφει τα ήπια κέρδη ο βρετανικός FTSE 100 μετά την δημοσίευση νέας δημοσκόπησης. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις Yellen. Υποχωρεί από τα υψηλά πέντε μηνών η στερλίνα. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά το χθεσινό «ξέφρενο ράλι» που ξεπέρασε το 4%, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να κινείται 0,1% χαμηλότερα μετά από την δημοσίευση δημοσκόπησης που δίνει οριακό προβάδισμα στο Bremain.

Η δημοσκόπηση τοποθετεί το ποσοστό υπέρ της παραμονής στο 45% έναντι 44% που συγκεντρώνει η ψήφος υπέρ της αποχώρησης. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις 20 Ιουνίου.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της Survation, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο, έδινε 45% στους οπαδούς του Bremain και 42% στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,39% υψηλότερα στις 338 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.354 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.973 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,1% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.198 μονάδες μετά την δημοσκόπηση της Survation.

Η στερλίνα υποχωρεί από τα υψηλό 5 μηνών. Το βρετανικό νόμισμα διολισθαίει στα 1,469 δολάρια από 1,474 δολάρια πριν την δημοσίευση της δημοσκόπησης.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου, όπου δεν αποκλείεται να δώσει ενδείξεις ως προς το πότε θα πρέπει να αναμένεται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Συνέχιση της ανόδου στην Wall Street –αν και με μικρότερη «ταχύτητα»- δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται ως 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v