Υψηλότερα οι ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο Brexit. Πάνω από τις 6.000 μονάδες ο FTSE του Λονδίνου. Υψηλότερα κατά 0,4% η στερλίνα. Σε οριακά θετικό έδαφος η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα να δίνει ώθηση στους δείκτες. Οι επενδυτές αποδίδουν τα σημερινά κέρδη εν μέρει στην παύση των προδημοψηφισματικών εκστρατειών στη Βρετανία, μετά τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

Οι ανησυχίες πως η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, κυριάρχησαν αυτήν την εβδομάδα στις αγορές, οδηγώντας τους επενδυτές σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων» όπως ο χρυσός και τα γερμανικά ομόλογα, με αποτέλεσμα οι μετοχές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Ωστόσο σήμερα οι τράπεζες καταγράφουν κέρδη 2,6%, καθώς μετά τη δολοφονία της Κοξ η «πλάστιγγα» γέρνει προς την πλευρά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,24% στις 325 μονάδες, κατά 1,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.021 μονάδες, κατά 0,98% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.193 μονάδες και κατά 1,07% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.654 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου κινείται σε οριακά θετικό πεδίο, αν και παραμένει σχεδόν στο μηδέν, ενώ η στερλίνα κινείται 0,% υψηλότερα.

Ήπιες μεταβολές στην Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,1% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v