Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη βουτιά της Deutsche Bank κάτω από τα €10

Στο 3% περιορίζεται η βουτιά της μετοχής της Deutsche Bank, η οποία υποχώρησε νωρίτερα σε νέο ιστορικό χαμηλό. Πτώση σχεδόν 3% για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη. Μαζεύουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές περιορίζουν τις απώλειες που πυροδότησαν οι νέες ανησυχίες για τη σταθερότητα της Deutsche Bank, πλήττοντας τις τραπεζικές μετοχές.

Χθες, άλλωστε, οι ανησυχίες για την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας «έστειλαν» τις εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της Deutsche Bank σε ιστορικό χαμηλό, παρασύροντας τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο χαμηλότερα.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε πως περίπου 10 hedge funds μειώνουν την έκθεσή τους στην Deutsche Bank, αν και αργότερα η τράπεζα δήλωσε στο CNBC πως αυτό είναι κάτι «σύνηθες» στις συναλλαγές με τα hedge funds.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της EBS, το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του ελβετικού φράγκου λόγω των ανησυχιών για την Deutsche Bank.

Ο δείκτης Stoxx 600 banks υποχωρεί κατά 3,05%, με την μετοχή της Deutsche Bank να κάνει «βουτιά» περίπου 3% στα 10,5 ευρώ, ενώ προς στιγμήν έχασε και τα 10 ευρώ (υποχώρησε ως τα 9,9 ευρώ, γράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό).

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,5% στις 340 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,6% στις 6.870 μονάδες, πτώση 0,9% σημειώνει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.400 μονάδες και 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.360 μονάδες.

Με προσοχή παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στην Commerzbank, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι προχωρά στην περικοπή 9.600 θέσεων εργασίας. Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας πέφτει κατά περισσότερο από 6%, στα 5,45 ευρώ αυτήν την ώρα. 

Αργότερα αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου και για την ανεργία Αυγούστου στην ευρωζώνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v