Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Περιορισμένο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στον τραπεζικό κλάδο, και ιδιαίτερα στην Monte dei Paschi.

Προ-τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται λίγο χαμηλότερα, και το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει περιορισμένο, ενώ η προσοχή εξακολουθεί να βρίσκεται στον τραπεζικό κλάδο.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας άφησε αιχμές κατά της ΕΚΤ για την αύξηση του ύψους των κεφαλαίων που θα πρέπει να βρει η Monte dei Paschi di Siena, λέγοντας πως θα ήταν τουλάχιστον «ευγενικό» να έχει ενημερωθεί η Ιταλία για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν. Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής της μετοχής από το χρηματιστήριο, ενώ σημείωσε πως δεν έχει προσδιοριστεί χρονοδιάγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση της προβληματικής τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, η Intesa Sanpaolo ψάχνει αγοραστές για τα «κόκκινα» δάνειά της, έχοντας βάλει στην βραχεία λίστα τις Apollo Global Management, Cerberus και Christofferson Robb & Company για χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων ύψους 2,5 δις. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,6% στις 359 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.079 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.822 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.410 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v