Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Στη σημερινή ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στραμμένο το ενδιαφέρον. Διατηρείται η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Μικτή εικόνα στα futures της Wall Street.

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τι θα πει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία για την ορκωμοσία του.

Χθες, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική για όσο χρειαστεί, αφού, παρά ορισμένα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ απέχει πολύ από το να επιτύχει τον στόχο του περίπου 2%.

Πριν από λίγο, το μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρξει προσαρμογή στο πρόγραμμα, αν και το QE δεν θα διαρκέσει για πάντα. Κατά τον ίδιο, υπάρχει κίνδυνος οι υπουργοί του eurogroup να μην ενεργήσουν ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ευρωζώνη.

Από το «μέτωπο» των επιχειρήσεων, ιταλική κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Reuters πως το διάταγμα που απαιτείται για παράσχει το ιταλικό κράτος εγγυήσεις για τα ομόλογα που εκδίδει η Monte dei Pasch di Siena, είναι έτοιμο.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH θέλει να εξαγοράσει το 10% του ομίλου οπτικών Marcolin, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην ιταλική αγορά.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 362 μονάδες, οριακή υποχώρηση για τον FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.206 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,13% στις 4.847 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα διαμορφώνεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.602 μονάδες.

Μικτή εικόνα στη Wall Street, με τα futures του Dow Jones να κινούνται οριακά στο "κόκκινο", αλλά των S&P 500 και Nasdaq να ενισχύονται κατά πέριπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v