Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Σε εταιρικά αποτελέσματα και Τραμπ παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον. Σε υψηλό δυόμισι ετών οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Στις Βρυξέλλες ο Μάριο Ντράγκι. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή στραμμένη στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική ασφαλιστική Generali συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει αναφορικά με το μερίδιό της στην Intesa Sanpaolo, ενώ χθες γνωστοποιήθηκε πως γερμανός πελάτης της Volkswagen υπέβαλε μήνυση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας για το dieselgate, ζητώντας αποζημίωση 11,9 εκατ. ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι απαντήσεις που θα δώσει σήμερα σε ευρωβουλευτές ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συνεδριάζουν σήμερα με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Δεκεμβρίου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 364 μονάδες, κατά περίπου 0,3% ενισχύοναι οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου και CAC του Παρισιού στις 7.207 και 4.836 μονάδες αντίστοιχα, ενώ οριακά στο "πράσινο" κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.654 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v