Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ομιλία Ντράγκι στο Ολλανδικό κοινοβούλιο για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοχεία για τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, η πλειονότητα των εταιρειών του S&P 500 έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της, που δείχνουν πως τα κέρδη του α’ τριμήνου έχουν σημειώσει αύξηση 14,5%, το υψηλότερο ποσοστό από το γ’ τρίμηνο του 2011, ενώ περίπου το 75% των εταιρειών ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για την ΕΚΤ να κηρύξει τη νίκη στο θέμα της αύξησης του πληθωρισμού, λέγοντας επίσης πως τα ωφέλη της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής "υπερέχουν ξεκάθαρα" έναντι ων πιθανών παρενεργειών.

Νωρίτερα, η Γαλλία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία εμφάνισε ισχυρή ανάκαμψη τον Μάρτιο, κατά 2% σε μηνιαία βάση, έναντι του 1% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Από το πολιτικό «μέτωπο», στη Βρετανία, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν αν ορισμένοι πολιτικοί του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος θα έρθουν αντιμέτωποι με κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων για τις δαπάνες.

Εξάλλου, έκπληξη προκάλεσε νωρίτερα η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διώξει τον διευθυντή του FBI, James Comey, κίνηση η οποία συνδέεται με κατά τον Λευκό Οίκο με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης των email της Χίλαρι Κλίντοντ, αλλά κατά τους Δημοκρατικούς με την έρευνα του FBI για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας πριν τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αναμένεται να συζητήσει με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλλερσον την Ουκρανία, τη Συρία και τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 395 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,13% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.390 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται οριακά χαμηλότερα στις 12.742 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 7.366 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v