Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Βόρεια Κορέα και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται σήμερα. Περιορίζεται ελαφρώς η ζήτηση για "ασφαλή καταφύγια".

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα και τις γεωπολιτικές εντάσεις που περιβάλλουν τη Βόρεια Κορέα.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% και διαμορφώνεται στις 379 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου άνοιξε 0,6% χαμηλότερα στις 7.455, ο γερμανικός DAX είναι 0,1% χαμηλότερα στις 12.148 μονάδες και ο CAC του Παρισιού υποχωρεί 0,1% στις 5.138.

Οι γεωπολιτικοί φόβοι παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής της αγοράς, αφότου η Βόρεια Κορέα απέρριψε σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ως «ένα σωρό ανοησίες» και ανέφερε πως καταστρώνει σχέδια για επίθεση με πύραυλο κοντά στην νήσο Γκουάμ, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση, στα μέσα Αυγούστου.

Η μαζική στροφή των επενδυτών σε "ασφαλή καταφύγια" χαλάρωσε στη διάρκεια της νύχτας, αλλά είναι πιθανό να συνεχίσει να επηρεάζει το αίσθημα στη διάρκεια της σημερινής διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, μια έφοδος στην κατοικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, δείχνει πως κλιμακώνοντας οι έρευνες για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές.

Στον εταιρικό κόσμο, οι KBC Group, Thyssenkrupp, Glencore και Prudential αναμένεται να δημοσιεύσουν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ του Reuters μεταδίδει ότι η ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo πρόκειται να αγοράσει την ελβετική ιδιωτική τράπεζα Banque Morval για ποσό μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη εξορυκτική εταιρία στον κόσμο, BHP, πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση στις δραστηριότητές της που έχουν να κάνουν με το νικέλιο, καθώς ενισχύεται η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, μετέδωσε το πρακτορείο.

Στις αγορές εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν ελαφρώς σήμερα μετά τις διαρκείς, χθεσινές διακυμάνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v