Αποτελέσματα και BoE στο επίκεντρο των ευρωαγορών

Εταιρικά αποτελέσματα, συνεδρίαση της BoE, αλλαγή ηγεσίας στην Fed, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τους επενδυτές. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων της - κατά 25 μ.β στο 0,5%- για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται ο Λευκός Οίκος να ανακοινώσει και επισήμως την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τον νέο πρόεδρο της Fed, που, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, θα είναι ο Τζερόμ Πάουελ.

Από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, σήμερα ανακοίνωσαν τα στοιχεία τριμήνου/εννεαμήνου, μεταξύ άλλων, οι Credit Suisse, Shell, ING και Sanofi.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης Οκτωβρίου της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλό επτά ετών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 395 μονάδες, αυξημένος κατά 0,24% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.505 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης CAC υποχωρεί κατά 0,11% στις 5.508 μονάδες, κατά 0,17% ο DAX στις 13.442 μονάδες και κατά 0,15% ο ισπανικός IBEX στις 10.490 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v