Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία. Προβληματισμός για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ. Λίγο χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ αλλά και τα πολιτικά προβλήματα στη Βρετανία.

Στα ΗΠΑ, φαίνεται πως απομακρύνονται οι πιθανότητες να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία για την φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ ήδη, σύμφωνα με την Washington Post, περισσότεροι από 400 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι από τις ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν αυτήν την εβδομάδα επιστολή στο Κογκρέσο ζητώντας από τους νομοθέτες να μην μειώσουν τους φόρους τους, αλλά αντιθέτως να τους αυξήσουν για τους πλούσιους.

Στη Βρετανία, η στερλίνα δέχεται πιέσεις καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της Τερέζα Μέι ως πρωθυπουργού της χώρας, ενώ στη Γερμανία, η Καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τον σχηματισμό νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Peugeot ανακοίνωσε πως δημιουργεί κοινοπραξία με εταιρείες του Αλγερίου για την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας στην Αλγερία, ενώ η Volkswagen γνωστοποίησε πως θα επενδύσει 560 εκατ. ευρώ στην μονάδα Pacheco της Αργεντινής την επόμενη πενταετία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 387 μονάδες, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.369 μονάδες, κατά 0,1% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 13.115 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,2% στις 7.447 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v