Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Εταιρικά αποτελέσματα, ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία, Brexit, φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το Γερμανικό ΑΕΠ. Ήπιες μεταβολές στα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία Γερμανίας και Ευρώπης βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, ενώ το κλίμα επηρεάζεται κάπως από τα απογοητευτικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας. Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.

Στο «μενού» των εταιρικών αποτελεσμάτων σήμερα οι Vodafone, Henkel, RWE, Alstom κ.α, ενώ λίγο νωρίτερα γνωστοποιήθηκε πως η Credit Suisse θα καταβάλει 135 εκατ. δολάρια για διακανονισμό υπόθεσης χειραγώγησης συναλλάγματος στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, με τον Βρετανό διαπραγματευτή να δίνει 50-50 πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία τον Δεκέμβριο.  

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία της για το ΑΕΠ το οποίο αυξήθηκε κατά 0,8% το γ’ τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση και κατά 3,3% σε ετήσια βάση (υψηλότερα του αναμενόμενου), ενώ προ ολίγου το Ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε πως το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στη χώρα τον Νοέμβριο. Παράλληλα, η Eurostat δημοσιοποίησε τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ' τριμήνου της ευρωζώνης, που αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία και κατά 2,5% σε ετήσια βάση. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,17% χαμηλοτερα στις 385 μονάδες, κατά 0,12% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.423 μονάδες, ενώ οι δείκτες CAC και DAX κινούνται οριακά υψηλότερα στις 5.345 και 13.082 μονάδες αντίστοιχα. 

Λίγο χαμηλότερα κινούνται τα futures των S&P 500 και Dow Jones, ενώ τα futures του Nasdaq σημειώνουν οριακή ανοδική μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v