Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Οριακή πτώση για το γερμανικό χρηματιστήριο. Πάνω από το 1,19 δολ. το ευρώ. Πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε το βρετανικό χρηματιστήριο με τη μετοχή της IWG να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ειδικότερα, η μετοχή της βρετανικής IWG «εκτοξεύτηκε» 27% μετά από δημοσιοποίηση της πρότασης εξαγοράς από την καναδική Onex and Brookfield Asset Management.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Royal Dutch Shell έκλεισε με θετικό πρόσημο καθώς οι διοίκηση αναμένει θετικό αντίχτυπο στα οικονομικά της από τη μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας ατενίζουν με μεγάλη αισιοδοξία το 2018. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των επιχειρηματικών συνδέσμων που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας δημοσκόπησης του προσκείμενου στους Γερμανούς εργοδότες Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας IW αναμένουν αύξηση της παραγωγής τους τη νέα χρονιά. Η ανοδική τάση επεκτείνεται σε μεγαλύτερο εύρος επιχειρηματικών κλάδων και εμφανίζεται πιο ανθεκτική λόγω των βελτιωμένων συγκριτικά με πέρυσι προοπτικών στα πεδία των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Επιπλέον, χαμηλότερα κινείται η τιμή του πετρελαίου μετά τη σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας του ευρωπαϊκού αγωγού της Βόρειας Θάλασσας. Νωρίτερα ο μαύρος χρυσός είχε πιάσει νέο υψηλό 2,5 ετών εξαιτίας έκρηξης σε πετρελαιοπηγή στη Λιβύη. Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,8% στα 59,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις σε δύο κορυφαίους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,07% στις 390 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.620 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,02% στις 13.070 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 5.368 μονάδες.

Στον αντίποδα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,16% στις 10.165 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,04% στις 22.201 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.291 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1905 από 1,1858 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v