Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά ενισχυμένες οι ευρωπαϊκές αγορές

Ενισχυμένη η μετοχή της Hugo Boss μετά την αύξηση στα καθαρά έσοδα το δ' τρίμηνο. Πτωτικά η μετοχή της Rio Tinto. Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα η BP, την ώρα που το ευρώ διατηρείται πάνω από τα 1,22 δολάρια.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα απομακρύνεται σήμερα από το χθεσινό υψηλό τριετίας. Βρίσκεται στα 1,2233 δολάρια, την ώρα που χθες άγγιξε τα 1,2296 δολάρια- στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014. 

Την ίδια ώρα, έρευνα του Bloomberg δείχνει λίγα σημάδια αισιοδοξίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος, καθώς οι καταναλωτές δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δαπάνες τους. Η μέση πρόβλεψη για ανάπτυξη διατηρήθηκε στο 1,4% και δεν επιταχύνεται το 2019, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών εκτιμάται ότι θα ολισθήσει στο 1,2% και θα ανέβει ελαφρώς στο 1,3% το 2019, σύμφωνα με την έρευνα.

Στο επίκεντρο σήμερα των αγορών και τα νέα που μεταδίδει το Bloomberg, ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός BP πρόκειται να πληρώσει 1,7 δισ. δολάρια για να κλείσει νομικές αξιώσεις, από την καταστροφή του Deepwater Horizon το 2010, στον Κόλπο του Μεξικού.

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, η παγκόσμια εταιρεία μεταλλευμάτων Rio Tinto δημοσιεύει σήμερα έκθεση λειτουργίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 ενώ και η βρετανική Premier Foodwills ανακοινώνει επικαιροποιημένη εμπορική έκθεση για τους τρεις τελευταίους μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που δουλεύουν για τη βρετανική κατασκευαστική εταιρεία Carillion περιμένουν να μάθουν αν θα πληρωθούν, εν μέσω αυξανόμενου φόβου λόγω της κατάρρευσης της εταιρείας. Ο κατασκευαστικός γίγαντας, που απασχολεί 43.000 ανθρώπους παγκοσμίως, τους 20.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει χρέη περίπου 1,5 δισ. λίρες (2,06 δισ. δολάρια).

Η μετοχή της Hugo Boss καταγράφει κέρδη, κατά 2%, μετά  την ανακοίνωση πως τα καθαρά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% το δ’ τρίμηνο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων στο τμήμα λιανικών πωλήσεων και της διψήφιας ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Η μετοχή της Rio Tinto κινείται πτωτικά κατά 0,7%, μετά την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή, σε «hold» από «buy», από την HSBC.

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, διαγράφοντας τις αρχικές ήπιες απώλειες τους, με την αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνει ώθηση στους δείκτες. Ήπιες πιέσεις σημειώθηκαν στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τις εταιρείες του μεταλλευτικού κλάδου να υποχωρούν λόγω της αποδυνάμωσης των τιμών του κινεζικού σιδηρομεταλλεύματος.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,6%, στις 13.285 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης ανοδικά κατά 0,2% στις 7,785 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC με μικρά κέρδη κατά 0,3%, στις 5,528 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ήπια ανοδικά κατά 0,3%, βρίσκεται στις 399 μονάδες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v