Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές

Με το βλέμμα στα εταιρικά οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευθούν σήμερα οι επενδυτές, την ώρα που οι ασιατικές μετοχές υποχωρούν, υπό την πίεση των τιμών πετρελαίου, εμπορευμάτων αλλά και της «βουτιάς» του bitcoin.

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα στην Ευρώπη οι περαιτέρω εκθέσεις εσόδων. Οι Burberry και Zalando συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που θα δώσουν στοιχεία ενώ και οι Carrefour και VW θα δημοσιοποιήσουν στοιχεία πωλήσεων. Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Goldman Sachs και η Bank of America θα δημοσιεύσουν επίσης τα τελευταία τους αποτελέσματα στις Η.Π.Α.

Χθες, ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Nestle συμφώνησε να πουλήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στις ΗΠΑ στη Ferrero έναντι 2,8 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, οι ασιατικές μετοχές υποχωρούν από το υψηλό ρεκόρ, με τις μετοχές του κλάδου των βασικών πόρων να πιέζονται από την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και εμπορευμάτων, ενώ μεγάλες απώλειες έχουν τα ψηφιακά νομίσματα λόγω των ανησυχιών για απαγόρευση ανταλλαγών τους Νότια Κορέα και Κίνα.

To Bitcoin συνεχίζει να ταλαντεύεται, τελώντας υπό διαπραγμάτευση περίπου στα 11.000 δολάρια και αφού έχασε χθες το ένα τέταρτο της αξίας του, ενώ τα κρυπτονομίσματα Ripple και Ethereum βρίσκονται ανάμεσα σε κέρδη και απώλειες.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX κινείται χαμηλότερα κατά 0.3% στις 13,208.32 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 οριακά χαμηλότερα κατά 0.1%, στις 7,745.85 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 με μικρές απώλειες κατά 0,3% βρίσκεται στις 5,489.68 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 άνοιξε κατά 0.2% χαμηλότερα, στις 397.44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v