Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Παραμένουν οι ανησυχίες στους επενδυτές για ενδεχόμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από τις ΗΠΑ είναι θετικά. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι θα φτάσουν σε συμφωνία με την Κίνα.

Θετικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς παραμένουν στους επενδυτές οι ανησυχίες και οι φόβοι για ενδεχόμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποιες... ακτίνες φωτός.

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα φτάσουν σε συμφωνία με την Κίνα που θα αποτρέψει την ανάγκη επιβολής δασμών ύψους τουλάχιστον 50 δισ. σε κινεζικά προϊόντα από τον Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο Fox. 

«Έχουμε πολύ παραγωγικές συζητήσεις μαζί τους», σημείωσε. «Είμαι προσεκτικά αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία». Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι δύο χώρες συμφωνούν στη μείωση του ελλείμματος σε κάποιο βαθμό και προσπαθούν «να δουν αν μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία ως προς τι είναι δίκαιο εμπόριο έτσι ώστε να ανοίξουν τις αγορές τους και να μειώσουν τους δασμούς».

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται σε λίγη ώρα να δώσει ομιλία για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος. 

Υπό αυτό το κλίμα, στο Παρίσι ο CAC 40 ξεκίνησε 0,2% υψηλότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2% στις 6,936.50 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται 0,3% στις  11,918.14 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παραμένει σταθερός. 

Μικτά πρόσημα νωρίτερα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο «γύρισε» 0,3% υψηλότερα στις 20.678 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v